מתכונים לסדנת אסייתי פיוז'ן - כמויות ל15אנשים

לחמניות באו מאודות

לבצק:
1 קילו קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח
650 מ"ל מים פושרים
2 כפות שמן
אופן ההכנה:
מערבבים בקערת המיקסר את כל היבשים מלבד המלח, מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק אלסטי ואחיד תוך כדי הוספת המים שמים גם את המלח.
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ40 דקות עד להכפלת הנפח, מוציאים את האוויר ומכדררים כדורים במשקל 40 גרם, מתפיחים 15 דקות ומעבירים לסטימר ל 15 דקות בערך.
 
לבשר:
מעט שמן קנולה
1קילו אונטריב
רבע כוס סוכר חום כהה.
כפית מחית מיסו
2 כוסות רוטב פטריות (הוי סטיר)
4 כפות רוטב סויה
כפית שמן שומשום
2 כפות שום כתוש
1 כף ג'ינג'ר כתוש
 
אופן ההכנה:
מחממים סיר עם מעט שמן קנולה, צורבים את הבשר עד להשחמה קלה, מוסיפים את כל המרכיבים פנימה ומכסים במים, 2 סנטימטר מעל הבשר, מבשלים 4 שעות על להבה בינונית- גבוהה עם מכסה סגור עד שהבשר מתפרק בקלות, אם צריך מוסיפים מים.
כאשר הבשר מתחיל להתפרק ממשיכים לבשל על להבה נמוכה עם מכסה פתוח עד לצמצום הנוזלים.
 
מיונז/ איולי מתובל:
כוס מיונז, חופן נדיב כוסברה קצוצה, חצי כפית שום, מעט מלח ופלפל גרוס.
 
הרכבת המנה:
פותחים את הלחמניות, שמים מעט מיונז ואת הבשר ניתן להוסיף גם חסה, חמוצים, כוסברה ובצל ירוק.
 
 
 
 
 

איטריות אורז

מרכיבים:

מעט שמן קנולה
2 חבילות איטריות אורז רחבות (מושרות במים)
1 כרוב לבן
3 בצל סגול
1 נבטים סינים
10 גזרים
3 גמבות
3 לימונים
2 כוסות בוטנים מטוגנים מרוסקים
חצי צרור כוסברה
600 גרם חזה עוף/ 2 חבילות טופו קשה חתוך לקוביות
 
לנתחי עוף:
600 גרם חזה עוף
חצי כוס סויה
 
אופן ההכנה:
חותכים את החזה עוף לנתחים ומשרים בסויה 10 דקות, מבשלים בסיר עם מים רותחים במשך 3 דקות מסננים ומניחים בצד.
 
לרוטב :
3 כוסות רוטב פטריות (רוטב הוי סטיר)
1 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1.5 כוסות רוטב סויה
4 כוסות מים
2 כפיות שום כתוש
כפית ג'ינג'ר כתוש
2 כפות שמן שומשום
חצי כוס סוכר חום כהה.
אופן ההכנה: מערבבים הכל בקערה
 
אופן ההכנה:
מחממים מחבת על אש גבוהה, מוסיפים 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל מעט, מוסיפים את העוף/ טופו וקצת מהרוטב, ממשיכים להקפיץ ומוסיפים את הכרוב הגמבה והגזר ועוד קצת מהרוטב, מוסיפים את (האיטריות שהושרו במים) עוד רוטב ואז את הנבטים והבצל ירוק עוד קצת רוטב אם צריך. מעבירים לצלחת הגשה ומעטרים בפלחי לימון, עלי כוסברה ובוטנים קצוצים.
 
 
 
 
 
 
 

פאני פורי

לבצק:
(אפשר ורצוי להשתמש במוכן בקופסא)
חצי קילו סולת
חצי כוס קמח לבן
1 כפית מלח
 
אופן ההכנה:
מערבבים חצי קילו סולת עם כפית מלח וחצי כוס קמח לבן, מוסיפים מים בהדרגה עד שמתקבל בצק יבש וקשה אבל אחיד מניחים בצד, מרדדים לבצק דק מאוד וקורצים עיגולים, מטגנים בשמן עמוק בחום 180 מעלות עד שמתנפחים ומזהיבים אם משתמשים במוכן פשוט מטגנים ישר עד שמתנפחים ומזהיבים.
 
למילוי סביצ'ה:
קילו פילה דניס
4 אבוקדו חתוך לקוביות
2 גמבות אדומות חתוכות לקוביות
חצי צרור עלי כוסברה קצוצים
1 כוס נענע קצוצה
בצל סגול קצוץ דק
צ'ילי אדום קצוץ דק
שמן זית
לימון
מלח
פלפל שחור גרוס
*מערבבים הכל בקערה ומתבלים לפי הטעם.
 
מיונז מתובל:
מערבבים בקערה:
כוס מיונז
צרור כוסברה קצוצה
כף סומק
מלח
פלפל גרוס
 
הרכבת המנה:
פותחים פתח בפאני פורי וממלאים בסביצ'ה
עם נגיעה של מיונז.
 
 
 
 
 
 

סלט שורשים אסייתי:
3 סלק
3 קולורבי
3 גזר
כוס כוסברה קצוצה
3 כפות נענע קצוצה
חותכים את כל הירקות לז'וליאנים מוסיפים את הנענע הכוסברה ומערבבים היטב עם הרוטב
לרוטב:
200 מ"ל חומץ אורז
50 מ"ל מים
4 כפות סוכר
1 כפית מלח
2 כפות סויה
1 כף שמן שומשום
כפית שום כתוש
חצי כפית ג'ינג'ר כתוש
מערבבים את הכל יחד

 

 

 

שיפודי פרגית בחמאת בוטנים:
1 קילו פרגית חתוכה לקוביות קטנות
20 שיפודים
3 כפות סויה
כף שום
משרים את הפרגיות בסויה ושום ללילה ומשפדים
צולים בחום גבוהה בגריל או על פלאנצ'ה עד שמוכן ומוסיפים את הרוטב מלמעלה

לרוטב:
350 גרם חמאת בוטנים טבעית
1 פחית ( 400 מ"ל) קרם קוקוס
1 כפית שמן שומשום
1 כף שום
1 כפית מלח
מערבבים יחד את כל המרכיבים

 

 

 

בייבי באו קרמל

8 בננות
לרוטב: מבשלים בסיר קטן 20 דקות להבה נמוכה
פחית קרם קוקוס
2 כוסות סוכר חום דביק
חצי כפית מחית וניל
 
לבצק:
משתמשים באותו בצק של הבאו:
מכינים כדורים קטנטנים ומאדים בערך 10 דקות
מעבירים למחבת חמה עם מעט שמן ומטגנים עד להזהבה קלה, מוסיפים סוכר חום בהיר
( דמררה) ומקרמלים, מעבירים לצלחת מוסיפים פרוסות בננה ומעל את הרוטב