מתכונים לסדנת אבייתי פיוז'ן - כמויות ל10אנשים

מתכון לחמניות באו מאודות:
לבצק:
1 קילו קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח
650 מ"ל מים פושרים
2 כפות שמן
אופן ההכנה:
מערבבים בקערת המיקסר את כל היבשים מלבד המלח, מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת
בצק אלסטי ואחיד תוך כדי הוספת המים שמים גם את המלח.
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח, מוציאים את האוויר ומכדררים כדורים
במשקל 40 גרם, מתפיחים 20 דקות ומעבירים לסטימר ל 15 דקות בערך.

לבשר:
מעט שמן קנולה
קילו אונטריב.
1 כוס סוכר חום כהה.
כף מחית מיסו
2 כוסות רוטב פטריות (הוי סטיר)
רבע כוס רוטב סויה
כפית שמן שומשום
2 כפות שום כתוש
כפית גינג'ר כתוש
אופן ההכנה:
מחממים סיר עם מעט שמן קנולה, צורבים את הבשר עד להשחמה קלה, מוסיפים את כל המרכיבים
פנימה ומכסים במים, 2 סנטימטר מעל הבשר, מבשלים 4 שעות על להבה בינונית- גבוהה עד
שהבשר מתפרק בקלות, מידי פעם להוסיף מים.
כאשר הבשר מוכן מוציאים אותו מהנוזל מפרקים לחתיכות קטנות ומחזירים חזרה לסיר.

מיונז/ איולי מתובל:
כוס מיונז, חופן נדיב כוסברה קצוצה, חצי כפית שום כתוש, מעט מלח ופלפל גרוס.
הרכבת המנה:
פותחים את הלחמניות, שמים מעט מיונז ואת הבשר ניתן להוסיף גם חסה, חמוצים, כוסברה ובצל
ירוק.

 

 

נודלס עוף
מרכיבים:
מעט שמן קנולה
2 חבילות איטריות אורז רחבות (מושרות במים) או איטריות חיטה מבושלות
1 כרוב לבן
3 בצל סגול
4 גמבות
6 גזרים
1 חבילה פטריות שמפיניון
את על הירקות חותכים לרצועות דקות
2 כוסות בוטנים מטוגנים מרוסקים
600 גרם חזה עוף/ 2 חבילות טופו קשה חתוך לקוביות
לנתחי עוף:
600 גרם חזה עוף
2 כפות סויה
אופן ההכנה: חותכים את החזה עוף לנתחים , מבשלים בסיר עם מים רותחים ורוטב סויה 5 דקות
מסננים ומניחים בצד.

לרוטב :
3 כוסות רוטב פטריות (רוטב הוי סטיר)
2 כוסות רוטב סויה
2 כפיות שום כתוש
כפית ג'ינג'ר כתוש
כף כפית שמן שומשום
חצי כוס סוכר חום כהה
3 כוסות מים
אופן ההכנה: מערבבים הכל בקערה
אופן ההכנה:
מחממים ווק על אש גבוהה, מוסיפים 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל מעט, מוסיפים את העוף/ טופו
וקצת מהרוטב, ממשיכים להקפיץ ומוסיפים את הירקות ועוד קצת מהרוטב, מוסיפים את
האיטריות ועוד רוטב לפי הצורך.

מעבירים לצלחת הגשה ומעטרים בבוטנים קצוצים.

 

 

סלט שורשים אסייתי:
3 סלק
3 קולורבי
3 גזר
כוס כוסברה קצוצה
3 כפות נענע קצוצה
חותכים את כל הירקות לז'וליאנים מוסיפים את הנענע הכוסברה ומערבבים היטב עם הרוטב
לרוטב:
200 מ"ל חומץ אורז
50 מ"ל מים
4 כפות סוכר
1 כפית מלח
2 כפות סויה
1 כף שמן שומשום
כפית שום כתוש
חצי כפית ג'ינג'ר כתוש
מערבבים את הכל יחד

 

 

פאני פורי:
לבצק:
(אפשר ורצוי להשתמש במוכן בקופסא)
חצי קילו סולת
חצי כוס קמח לבן
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
מערבבים חצי קילו סולת עם כפית מלח וחצי כוס קמח לבן, מוסיפים מים בהדרגה עד שמתקבל בצק
יבש וקשה אבל אחיד מניחים בצד, מרדדים לבצק דק מאוד וקורצים עיגולים, מטגנים בשמן עמוק
בחום 180 מעלות עד שמתנפחים ומזהיבים אם משתמשים במוכן פשוט מטגנים ישר עד שמנפחים
ומזהיבים.

למילוי סביצ'ה:

קילו פילה דניס חתוך לקוביות
4 אבוקדו חתוך לקוביות
1 מנגו חתוך לקוביות
3 גמבות אדומות חתוכות לקוביות
חופן עלי כוסברה קצוצים
1 בצל סגול קצוץ דק
1צ'ילי אדום קצוץ דק
שמן זית
לימון
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס
*מערבבים הכל בקערה ומתבלים לפי הטעם.

מיונז מתובל:
מערבבים בקערה:
כוס מיונז
צרור כוסברה קצוצה
כף סומק
מלח
פלפל גרוס
הרכבת המנה:
פותחים פתח בפאני פורי וממלאים בסביצ'ה
עם נגיעה של מיונז.

 

 

שיפודי פרגית בחמאת בוטנים:
1 קילו פרגית חתוכה לקוביות קטנות
20 שיפודים
3 כפות סויה
כף שום
משרים את הפרגיות בסויה ושום ללילה ומשפדים
צולים בחום גבוהה בגריל או על פלאנצ'ה עד שמוכן ומוסיפים את הרוטב מלמעלה

לרוטב:
350 גרם חמאת בוטנים טבעית
1 פחית ( 400 מ"ל) קרם קוקוס
1 כפית שמן שומשום
1 כף שום
1 כפית מלח
מערבבים יחד את כל המרכיבים

 

 

בייבי באו קרמל:
200 גרם מהבצק של הבאו
4 בננות חתוכות לפרוסות דקות
4 כפות סוכר חום דמררה ( הבהיר)

לרוטב: מבשלים בסיר קטן 20 דקות להבה נמוכה
פחית קרם קוקוס
2 כוסות סוכר חום דביק
חצי כפית תמצית וניל

לבצק:
משתמשים באותו בצק של הבאו:
מכינים כדורים קטנטנים ומאדים בערך 10 דקות מעבירים למחבת חמה עם מעט שמן ומטגנים עד להזהבה קלה,
מוסיפים מעט סוכר חום בהיר עד לקרמול מעבירים לצלחת מוסיפים את הבננות והרוטב מלמעלה