מתכונים לסדנת בישול ויאטנם

מתכונים סדנת ויאטנם כמות ל10 אנשים

 
מנות:
-אגרול ירקות
-שיפודי סלמון
-סלט עוף ומלפפונים
-פרייד רייס
-נודלס
-טפיוקה
 
 
אגרול ירקות:
מרכיבים:
2 ליטר שמן
1 חבילה עלי סיגר
כוס קמח מעורבב עם כוס וחצי מים (להדבקה)
 
1 כרוב לבן קצוץ דק
2 בצל לבן קצוץ דק
1 חבילה נבטים סיניים
4 גזר חתוך לרצועות דקות
חצי כוס רוטב סויה
4 כפות שמן שומשום
רבע כפית מלח
הכנה:
מקפיצים את הירקות עם מעט שמן ומתבלים בסויה, שמן שומשום ומלח, מצננים ומגלגלים אגרולים, מטגנים בשמן עד הזהבה ומגישים עם הרוטב.
 
לרוטב: מערבבים הכל בקערה
2 כוסות רוטב צ'ילי מתוק
רבע כוס מים
כף חומץ
2 כפות סויה
כפית שום כתוש
רבע כפית ג'ינג'ר כתוש
2 כפות כוסברה קצוצה
 
שיפודי סלמון
מרכיבים:
1.5 קילו סלמון
30 שיפודי יקיטורי
כוס שומשום
כוס בצל ירוק קצוץ דק
 
למרינדה: מערבבים הכל בקערה
חצי כוס דבש
רבע כוס סויה
רבע כפית מלח
כפית שום כתוש
חצי כפית ג'ינג'ר
כפית שמן שומשום
 
הכנה:
חותכים את הסלמון לקוביות ומשרים עם המרינדה לחצי שעה לפחות, משפדים ומניחים על מגש עם נייר אפייה, מפזרים מעט שומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל15 דקות על חום של 200 מעלות.
מגישים עם בצל ירוק מלמעלה.
 
סלט עוף ומלפפונים
מרכיבים:
4 יחידות חזה עוף
8 מלפפונים חתוכים לרצועות דקות
1.5 בצל סגול חתוך לרצועות דקות
חופן גדול של כוסברה קצוצה גס
1 כוס בוטנים מטוגנים טחונים
 
לרוטב: מערבבים היטב בקערה
1 כוס מיסו 
חצי כוס סוכר
חצי כוס סאקה
חצי כוס מירין
 
הכנה:
מערבבים בקערה את כל הירקות,
מאדים בסטימר את חזות העוף ל20 דקות עד שמבושל לגמריי ומוסיפים לקערה, מזלפים מלמעלה את הרוטב ומפזרים בוטנים.
 
פרייד רייס
מרכיבים:
1 קילו אורז לבן מבושל
כוס שמן
1 חבילה ברוקולי (חולטים במים רותחים 8 דקות ומעבירים למים קרים)
2 בצל לבן חתוך לרצועות דקות
5 גזר מגורד על פומפייה בחלק הגס
חצי כרוב לבן קצוץ קטן
2 גמבות חותכות לקוביות
1 קילו חזה עוף (חותכים לרצועות ומשרים עם חצי כוס סויה ל10 דקות, מבשלים בסיר עם מים רותחים 2 דקות ומסננים)
1 חבילה טופו (אופצייה)
כוס בוטנים מטוגנים
חצי צרור כוסברה
 
לרוטב: מערבבים הכל ביחד
4 כוסות רוטב הוי סטיר (רוטב פטריות)
2 כוסות רוטב צ'ילי מתוק
רבע כוס סויה
4 כפות שמן שומשום
1 כוס סוכר חום כהה
3 כפות שום כתוש
1 כף ג'ינג'ר כתוש
2 כוסות מים
 
הכנה:
מחממים מחבת עד שמעלה עשן, שמים קצת שמן ומטגנים חופן בצל לחצי דקה, מוסיפים חופן נתחי עוף, מוסיפים 4 כפות מהרוטב ומערבבים, מוסיפים את שאר הירקות שרוצים ומקפיצים עם עוד תוספת של רוטב, אחריי דקה הקפצה מוסיפים 2 כוסות אורז ומערבבים מוסיפים רוטב אם צריך, מעבירים לקערה ומקשטים בבוטנים וכוסברה.
 
נודלס
מרכיבים:
1 חבילה איטריות מוכנות להקפצה או איטריות רגילות מבושלות לפי הוראות היצרן או איטריות אורז שהושרו במים חצי שעה לפחות.
כוס שמן להקפצה
3 בצל סגול חתוך לרצועות דקות
1 קילו חזה עוף (חותכים לרצועות ומשרים עם חצי כוס סויה ל10 דקות, מבשלים בסיר עם מים רותחים 2 דקות ומסננים)
שעועית ירוקה (חולטים 10 דקות במים רותחים ומצננים במים, חותכים את הקצוות)
3 גמבות חתוכות לרצועות דקות
1 חבילה פטריות שמפניון חתוכות לרצועות דקות
חצי כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
1 כוס בוטנים מטוגנים טחונים
חצי צרור כוסברה קצוצה
חצי צרור בצל ירוק
 
לרוטב: מערבבים הכל ביחד
4 כוסות רוטב הוי סטיר (רוטב פטריות)
2 כוסות רוטב צ'ילי מתוק
רבע כוס סויה
4 כפות שמן שומשום
1 כוס סוכר חום כהה
3 כפות שום כתוש
1 כף ג'ינג'ר כתוש
2 כוסות מים
 
הכנה:
מחממים מחבת עד שמעלה עשן, שמים קצת שמן ומטגנים חופן בצל לחצי דקה, מוסיפים חופן נתחי עוף, מוסיפים 4 כפות מהרוטב ומערבבים, מוסיפים את שאר הירקות שרוצים ומקפיצים עם עוד תוספת של רוטב, אחריי דקה הקפצה מוסיפים חופן איטריות ומערבבים, מוסיפים רוטב אם צריך, מעבירים לקערה ומקשטים בבוטנים וכוסברה.
 
טפיוקה
מרכיבים:
500 גרם כדורי טפיוקה קטנים
2 פחיות קרם קוקוס
1 כוס סוכר לבן
2 כפיות תמצית וניל או 1 כפית מחית וניל
1 חבילה תותים או 1 מנגו גדול (חתוכים לקוביות)
 
לרוטב:
מבשלים חבילת תותים עם 2 כוסות מים (אפשר גם תותים קפואים) מוסיפים רבע כוס סוכר וטוחנים בבלנדר מוט עד שנהיה חלק, מצננים במקרר.
 
הכנה:
בסיר עם מים רותחים מבשלים את הטפיוקה 10 דקות תוך כדי ערבוב שלא ידבקו, מסננים ומהמים ומחזירים לסיר ללא נוזלים, מוסיפים 2 פחיות קרם קוקוס את הסוכר ותמצית הוניל ומבשלים עוד 15 דקות, מעבירים לכוסות ומוסיפים את קוביות התותים או המנגו, שמים במקפיא לחצי שעה, מוציאים ושמים למעלה את הרוטב, ניתן להוסיף גם עלה נענע לקישוט