מתכונים לסדנת בישול מקסיקנית כמות ל10 אנשים

 
 
סביצ'ה
5 פילה דניס נקי וחתוך לקוביות
1 מנגו קטן קוביות, או כוס קוביות אננס שימורים
2 אבוקדו חתוכים לקוביות
1 בצל סגול קטן קצוץ דק
חצי צרור כוסברה קצוצה גס
חופן נענע קצוצה גס
1 צ'ילי אדום קצוץ
לתיבול: מיץ מ2 לימונים, חצי כוס,שמן זית
מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
 
מגישים לצד נאצ'וס פריכים
 
 
 
 
 
 
 
טוסטאדה בשר מפורק
 
10 טורטיות קטנות
1 ליטר שמן קנולה
 
לבשר:
2 קילו בשר אונטריב
כף פפריקה מתוקה
כף כמון
כפית פפריקה מעושנת
4 כפות שום כתוש
כפית מלח שטוחה
כפית שטוחה פלפל שלור גרוס
 
להכנת הטורטיות:
מטגנים בשמן עמוק את הטורטיות עד להזהבה ומניחים בצד
 
להכנת הבשר:
חותכים את הבשר לקוביות ומכניסים לסיר עם מעט שמן חם על להבה גבוהה, מוסיפים את התבלינים ומערבבים, מכסים במים ומבשלים עם מכסה סגור בלהבה בינונית עד לריכוך של הבשר בערך 3 שעות
כשהבשר מתחיל להתפרק ממשיכים לבשל עם מכסה פתוח עד להיעלמות הנוזלים, לשים לב שלא נשרף.
 
 
 
 
 
 
 
 
רוטב שום:(מערבבים את הכל)
כוס מיונז
כף שום כתוש
3 כפות פטרוזיליה יבשה/טרייה קצוצה
כף מיץ לימון + גרידה מחצי לימון
כף חרדל גרגירים
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
 
 
 
 
פריחולס (טוחנים את הכל למשחה)
פחית שימורים שעועית שחורה
כפית שום כתוש
קורט פלפל שחור
אם צריך בסוף מוסיפים קורט מלח
 
 
 
 
 
סלסה אדומה (טוחנים את הכל גס בפולסים ! )
5 עגבניות
חצי בצל סגול
1 גמבה ירוקה
שן שום
5 גבעולי אורגנו טרי (רק העלים)
חופן כוסברה
8 עלי נענע
מיץ מלימון אחד + גרידה מחצי לימון
מעט שמן זית
פלפל גרוס ומלח אטלנטי לפי הטעם
 
 
 
גוואקמולי:
4 אבוקדו בשלים מעוכים למשחה
מלח פלפל לפי הטעם
מיץ מחצי לימון
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
טורטייה במילוי פרגיות ואננס
 
10 טורטיות גדולות קלויות על המחבת
 
למילוי
1 קילו קוביות פרגית
1 גמבה ירוקה חתוכה לקוביות
1גמבה אדומה חתוכה לקוביות
2 גבעולי בצל ירוק 
1 בצל סגול פרוס לרצועות
2 כוסות אננס חתוך לקוביות
 
2 כפות שום כתוש
כף פפריקה מתוקה
כפית פפריקה מעושנת
1 כף צ'ילי גרוס
4 כפות קייג'ון או פילדלפיה
3 כפות חומץ
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
 
הכנה: מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הירקות עד לחריכה ושמים בצד, שמים מעט שמן במחבת ומוסיפים את כל התבלינים, מטגנים מעט זהירות לא לשרוף את התבלינים, מוסיפים את הפרגיות ומטגנים עד לבישול מלא, מוסיפים את הירקות ומערבבים הכל יחד
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
צ'ילי קון קרנה
 
1 קילו בשר טחון
1 גזר מקולף וחתוך לקוביות
2 גבעולי סלרי קצוצים עם העלים
1 בצל לבן קצוץ
2 כפות רסק עגבניות
1 פחית עגבניות מרוסקות
1 פחית שעועית שחורה
כף מלח אטלנטי
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כף כמון
2 כפות פפריקה מתוקב
כפית פפריקה מעושנת
כף צ'ילי גרוס ( אפשר להוסיף לאקסטרה חריפות)
 
הכנה:
מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את הגזר והסלרי וממשיכים לטגן 5 דקות נוספות, מוסיפים את התבלינים ומטגנים עוד דקה, מוסיפים את הבשר ומבשלים תוך כדי פירוק הבשר לפרורים, מוסיפים את הרסק והעגבניות המרוסקות ומערבבים, מוסיפים את השעועית ומוסיפים מים לכיסוי, מבשלים על להבה בינונית לפחות שעה (הזמן עושה לתבשיל רק טוב)
מתקנים תיבול במלח אם צריך ומגישים על אורז
 
 
 
 
 
 
אורז אדום:
1 קילו אורז יסמין או אחר
כף פפריקה מתוקה
כף מלח
חצי כוס שמן
1.5 ליטר מים
 
הכנה:
שמים הכל בסיר עם מכסה ומניחים על להבה גבוהה,
ברגע שמבעבע חזק מנמיכים ללהבה בינונית (ביעבוע עדין) ומבשלים 20 דקות
אין צורך בשטיפה או טיגון של האורז
 
 
 
 
 
 
 
 
 
צ'ורוס 
לבצק:
3 כוסות מים
300 גרם חמאה/נטורינה חתוכה לקוביות
6 כפות סוכר
כפית שטוחה מלח
כף מחית וניל
 
3 כוסות קמח
9 ביצים
הכנה:
מרתיחים בסיר את המים עם הסוכר, הוניל, המלח והחמאה מוסיפים בהדרגה את הקמח ומכרבבים בזריזות, מבשלים מעט תוך כדי ערבוב חזק למניעת גושים מצננים מעט ומוסיפים את ביצים בהדרגה תוך ערבוב מהיר, מכניסים לשקית זילוף עם צנתר צר ומשונן ומניחים במקרר לחצי שעה.
מרתיחים ליטר שמן ומזלפים פנימה את הבצק בעזרת מספריים, מטגנים עד לקבלת צבע חום זהוב, מוצים ומערבבים עם הסוכר קינמון ומייפל מלמעלה
 
 
ציפוי:
חצי כוס סוכר
רבע כוס קינמון
סירופ מייפל