fbpx

סדנת בנגקוק

תיאור הסדנה:

סדנת בישול אסייתי בנגקוק הינה סדנה בסגנון תאילנדי עם טעמים וניחוחות עזים ומפתיעים.

בתחילת הסדנה מחלקים תלבושות ( סינר וכובע שף), בסדנה לומדים על חומרי הגלם, הטיפול בהם, טכניקות בישול שונות והגשה בצלחת. מתחילים בחיתוכים ובהכנות המוקדמות ואז מתחילים לבשל, סדנה זו מתבצעת ב"תחנות" שבכל "תחנה" מכינים מנה אחת כלומר מתחלקים לקבוצות וכל קבוצה מכינה מנה, כמובן שבזמן הסדנה אפשר לעבור מתחנה לתחנה כך שאפשר לראות ולהתנסות בהכל וכמובן גם לטעום מהכל, מסיימים את הסדנה בחלוקת תעודות.

תפריט הסדנה:

תבשיל קארי: תבשיל על בסיס קארי צהוב, חמאת בוטנים וצ'ילי מתוק, עם עשבי תיבול, אפונה,בצל סגול, עגבניות שרי ונתחי עוף, מוגש על אורז לבן.

שיפודי אנטריקוט: רצועות אנטריקוט על שיפודי יקיטורי ברוטב סאטה ( חמאת בוטנים).

סום טאם: סלט תאילנדי המכיל פפאיה ירוקה/ קולורבי, גזר, מלפפון, שעועית ירוקה, עגבניות שרי, עשבי תיבול, בוטנים וצ'ילי, ברוטב פיש סוס (רוטב דגים) וליים.

אגרול פרגית: דפי אגרול במילוי פרגית קצוצה מתובלת בליווי רוטב צ'ילי תפוז.

סלט כרוב תאילנדי: סלט כרוב לבן עם כוסברה, נענע, בצל סגול, בוטנים, וצילי חריף ברוטב דגים ליים וסוכר.

בננה טמפורה: קרעי בננה בציפוי טמפורה מטוגנות בשמן עמוק טבולות ברוטב טופי קרמל על בסיס סוכר חום וקרם קוקוס.

למי הסדנה מתאימה: הסדנה מתאימה לחובבי המטבח התאילנדי החריף והעז, מתאים לימי הולדת, מסיבת רווקות, ערבי גיבוש ועוד.

רמת קושי: בינונית.

זמן הסדנה: בערך שעתיים וחצי – (השף מגיע שעה לפניי לארגן וזמן הקיפול בערך חצי שעה).

מה צריך שיהיה במקום: שולחן וכיסאות עבור כל המשתתפים + שולחן להדגמות של השף, חשמל וברז מים.


מה מכינים ומה מגיע כבר מוכן: האורז מגיע כבר מוכן, הרוטב של הפרגית הרוטב של הסלט והרוטב של הבננה כבר מוכנים, כל השאר מכינים במקום.

אלרגיות רגישויות: מכיל גלוטן, ללא חלב,  מכיל סוכר.