תיאור הסדנה: סדנת סושי קלאסית הינה סדנה חווייתית וקלילה, בתחילת הסדנה מחלקים תלבושות ( סינר וכובע שף), הסדנה היא 100 אחוז מעשית, כל אחד מכין את הסושי בעצמו באמצעות קרש, מחצלת וסכין סושי מקצועית.
מתחילים במרק מיסו שזו מנת הדגמה של השף, המרק על בסיס ציר מהיר של הוי סטיר ( רכז פטריות) שמוגש עם טופו, בצל ירוק ואצות וואקאמה.
לומדים איך לטפל בחומרי הגלם וכיצד להכין את הרולים השונים, השף מדגים: פוטו מאקי, קונוס ואינסייד אאוט, אחרי שמכינים את הרולים האלו אפשר לבקש מהשף הדגמה של רולים נוספים.
כל אחד מכין לפחות 5 רולים ומה שלא תצליחו לסיים אפשר לארוז בקופסאות t.a.
בסוף הסדנה השף מכין מגש לכולם של סושי מתוק על בסיס פודינג וניל קוקוס ועוגיות במילוי שוקולד ופירות.
אח"כ מסיימים את הסדנה בחלוקת תעודות.
חומרי הגלם: אורז, אצות , שומשום, סלמון, סלמון אפוי, טונה אדומה, דג לבן, גזר מלפפון, אבוקדו, בטטה ועירית.
תוספות: סויה, סויה לל"וג, טרייאקי, ספייסי, ווסאבי וג'ינג'ר.
לסושי מתוק:
מלית – ( פודינג וניל, קוקוס, פתי בר טחון) אוראו, במבה תותים/מנגו , בננות. סירופ שוקולד/מייפל/ר.חלב, בוטנים ו m&m
למי הסדנה מתאימה: הסדנה מתאימה לחובבי סושי מכל הגילאים, מסיבת יום הולדת ערב גיבוש, מסיבת רווקות ועוד..
רמת קושי: קלה
זמן הסדנה: בערך שעתיים – (השף מגיע שעה לפניי לארגן וזמן הקיפול בערך חצי שעה)
מה צריך שיהיה במקום: שולחן וכיסאות עבור כל המשתתפים + שולחן להדגמות של השף
מה מכינים ומה מגיע כבר מוכן: האורז מגיע כבר מוכן כמו כן חלק מחומרי הגלם של הסושי, בסדנה חותכים חלק מהירקות ומגלגלים באופן עצמאי את הרולים.
אלרגיות רגישויות: אפשר לבקש ללא גלוטן, ללא חלב, אפשר לבקש ללא סוכר חוץ מהקינוח.