מתכונים סדנת בישול נאפולי

כמויות ל10 אנשים:

פיצה מרכיבים:

לבצק :1 קילו קמח פיצה, 2 כפות סוכר, 2 כפות שמרים יבשים, כף מלח, 700 מ"ל מים.

הכנה: במיקסר עם וו לישה שמים את כל המרכיבים, מפעילים במהירות איטית ומוסיפים בהדרגה את המים,הבצק צריך להיות אלסטי ורך, לשים במהירות בינונית כ10 דקות, מתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח ומכדררים לכדורים, מתפיחם לחצי שעה נוספת ומרדדים.

לרוטב:1 פחית "מוטי" מסוג "פולפה פיניסימה" 1 כף רסק עבניות, חצי כוס מים, כף שום כתוש, כפית שטוחה מלח, כפית סוכר, כפית שמן זית, כפית טימין יבש וכפית אורגנו יבש מערבבים הכל בקערה.

מרכיבים מעל הפיצה: מיקס מוצרלה וגאודה מגורדת, תוספות לפי הטעם וקמח סמולינה לפתיחת הבצק.

הרכבת המנה: מרדדים את הפיצה מעל קמח סמולינה ומניחים על מרדה שגם היא מקומחת, שנים את הרוטב, מפזרים מעט גבינה אח"כ את התוספות הרצויות ואז עוד גבינה, מכניסים לתנור שחומם מראש על החום הכי גבוהה, מחליקים על אבן שמוט, מוציאים כאשר הפיצה אפויה מלמטה ומלמעלה.

לחם שום מרכיבים: חלק מהבצק של הפיצה, 50 גרם חמאה, קורט מלח אטלנטי, כף טימין טרי, כף שמן זית, כפית שום כתוש, מעט פרמזן.

הכנה: ממיסים את החמאה ומוסיפים את שאר המרכיבים מלבד הבצק והפרמזן.

מרדדים את הבצק ומניחים בתוך תבנית משומנת בתערובת החמאה, עם סלייסר עושים קוביות בבצק ואז מברישים מתערובת החמאה גם מלמעלה, מוסיפים מעט פרמזן ומכניסים לתנור על חום מקסימלי עד שמזהיב.

ריזוטו פטריות מרכיבים: סיר ציר ירקות ( מתכון בהמשך), חצי קילו אורז ארבוריו, 100 גרם חמאה, 2 כפות שמן זית, כפית מלח, קורט פלפל שחור, קורט אגוז מוסקט, כוס יין לבן, כוס שמנת מתוקה, חצי כוס פרמזן, חבית פטריות, חצי בצל לבן, מעט עירית.

ציר ירקות מרכיבים: 2 גזרים, 2 בצלים, 1 סלרי, 2 שורש פטרוזיליה, ראש שום ומעט שמן זית.

הכנת הציר: מחממים בסיר כף שמן זית ומכניסים אצ הירקות חתוכים גס, משחימים מעט ומכסים מים עד הסוף, מבשלים לפחות שעה

הכנה הריזוטו: מחממים סיר עם החמאה ושמן הזית ומכניסים את הבצל והפטריות אחריי קיצוץ לקוביות, מבשלים עד שמתרכך ומוסיפים את האורז, מערבבים למשך דקה ומוסיפים את היין, נותנים ליין להתאדות תוך כדי ערבוב ואז מתחילים להשקות את האורז בציר, כל פעם מצקת אחת, נותנים לציר להתאדות ואז עוד מצקת עד שהריזוטו מוכן ורך,( לוקח בערך חצי שעה, כשמוכן מוסיפים את השמנת והפרמזן מבשלים עוד 5 דקות ומעבירית לקערה, מקשטים עם עירית קצוצה.

סלט קפרזה מרכיבים: 4 כדורי מוצרלה פרסקה, 3 עגבניות, צרור בזיליקום טרי, מעט שמן זית, בלסמי מצומצם, מלח אטלנטי ופלפל גרוס.

הרכבת המנה: חותכים לפרוסות את העגבנייה ואת המוצרלה ומניחים אחד ליד השני כמו מניפה, ביניהם מוסיפים את עלי הבזיליקום ומזלפים שמן זית ובלסמי מלמעלה, מעט מלח ופלפל ומוכן.

סלט פנצנלה מרכיבים: 1 חבילה כדורי מוצרלה קטנים, 20 עגבניות שרי,חופן זיתי קלמטה, 3 מלפפונים, 2 גמבה אדומה, 4 צנוניות רבע בצל סגול, מעט מהלחם שום אחריי ייבוש בתנור, שמן זית, מלח פלפל ובלסמי מצומצם.

הכנה: חותכים גס את כל המרכיבים, (את הצנונייות והבצל דק) שמים בקערה יחד עם הלחם שום היבש ומטבלים לפי הטעם.

וופל קרם מסקרפונה מרכיבים: 2 חבילות גלילי וופל למילוי, 200 גרם מסקרפונה, 500 מ"ל שמנת מתוקה, 4 כפות אבקת סוכר, 1 כפית תמצית וניל, 4 בננות צהובות, כף סוכר חום דמררה, חופן אוכמניות, רוטב ריבת חלב.

הכנת הקרם: מקציפים במיקסר את השמנת, המסקרפונה, אבקת הסוכר ותמצית הוניל ומעבירים לשק זילוף, ממלאים את הגלילים בקרם ומניחים בקערה, חותכים את הבננות לפרוסות, מפזרים סוכר חום ומקרמלים עם ברנר, מוסיפים את שאר הקרם לקערה ומפזרים מעל את הבננות המקורמלות, האוכמניות ואת הרוטב ריבת חלב.