מתכונים - סדנת דגים מהעולם

סדנת דגים מהעולם
15 מנות

דג מרוקאי פיקנטי
מרכיבים:
15 פילה אמנון
כוס שמן קנולה
1 בצל לבן
חצי פלפל חריף
10 שיני שום
3 גמבות בצבעים חתוכות לרצועות
4 עגבניות חתוכות לקוביות
5 כפות רסק עגבניות
כף פפריקה
כף כמון
כפית מלח
1 לימון
3 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
2 חלות טריות

הכנה:
מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל והשום עד הזהבה קלה, מוסיפים את הפלפל חריף הגמבות והעגבניות ומטגנים 2 דקות.
מזיזים את הירקות הצידה ומוסיפים את שאר השמן, מטגנים את התבלינים מעט ובסוף מערבבים ביחד עם הירקות, מוסיפים את הרסק ומוסיפים 3 ליטר מים מתבלים במלח ופלפל מיץ מלימון שלם ומוסיפים את הכוסברה הפטרוזיליה ואת החומוס.
(כדאי לשמור קצת פטרוזיליה לקישוט בסוף)
טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול לפי הצורך, מוסיפים את הדגים ומבשלים 20 דקות.

 

סלמון בטמפורה עם איולי שום
מרכיבים:
חצי פילה סלמון
500 גרם פרורי פאנקו
500 גרם קמח טמפורה
כף מלח
2 כפות אבקת שום
2 ביצים
500 מ"ל מים
2 ליטר שמן קנולה

הכנה:
מחממים סיר עם שמן עמוק.
מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים, מוסיפים מים בהדרגה תוך כדי ערבוב נמרץ במטרפה, חותכים את הדגים לרצועות ומעבירים לבלילה מהבלילה לקערה עם הפאנקו ומשם לטיגון של דקה שתיים.

לאיולי:
4 חלמונים (הצהוב)
2 שיני שום
2 כפות חרדל
4 כפות חומץ
חצי כפית מלח
קורט פלפל שחור
350 מ"ל שמן קנולה

הכנה:
מערבבים במעבד מזון את כל המרכיבים חוץ מהשמן, את השמן מזלפים לאט לאט מלמעלה עד שמתקבל מיונז.

 

סביצ'ה דג על ברוסקטה:
מרכיבים:
10 פילטים של דניס ללא עור ועצמות
1 בצל סגול
4 אבוקדו לא רך מידי
1 מנגו/פרי אחר שאוהבים
1 צ'ילי אדום חריף קצוץ דק
חצי צרור כוסברה קצוצה ללא גבעול
חופן נדיב של עלי נענע קצוצים ללא גבעול
3 לימונים
כוס שמן זית
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס
4 שיני שום כתוש
2 באגטים

הכנה:
חותכים את הבגטים לפרוסות ומורחים בשמן זית שום ומלח ושמים בתנור עד להזהבה.
חותכים את כל מרכיבי הסביצ'ה לקוביות קטנות ומערבבים בקערה, מוסיפים את הנענע והכוסברה וסוחטים מיץ לימון, מערבבים היטב ומוסיפים שמן זית, מלח ופלפל, מגישים עם הברוסקטה.

 

כרובית צלויה עם טחינה
מרכיבים:
2 כרוביות גדולות שבושלו במים עד עדין
3 כוסות פרורי לחם
כוס כוסברה/פטרוזיליה
3 שיני שום
כפית מלח
חצי כוס שמן זית
2 כוסות טחינה (איך שאוהבים)
מעט פטרוזיליה לקישוט
מיץ מחצי לימון
הכנה:
טוחנים במעבד מזון את הפרורים עם הפטרוזיליה השום והמלח.

מפרקים את הכרובית לפרחים גדולים ומניחים במגש על נייר אפייה
(בינתיים מחממים את התנור ל250 מעלות)
מזלפים בשמן זית ומפזרים את הפרורים,
מכניסים לתנור ל20 דקות או עד השחמה יפה, מוציאים ומוסיפים מיץ לימון, טחינה ופטרוזיליה.

 

סלקים צלויים עם יוגורט
מרכיבים:
15 סלקים גדולים שבושלו מראש במים עד לריכוך מלא.
חצי כוס שמן זית
חופן עלי אורגנו טרי/טימין
כף מלח ים אטלנטי
מיץ מחצי לימון
כוס יוגורט
הכנה:
מקלפים את הסלקים וחותכים ל4, מניחים על תבנית עם נייר אפייה (בינתיים מחממים תנור ל250 מעלות) מזלפים שמן זית, מלח ועלי אורגנו ומכניסים לתנור ל20 דקות עד לחריכה קלה.
מוציאים מוסיפים מיץ לימון ויוגורט.

 

קדאיף קרם מסקרפונה ובננות מקורמלות
מרכיבים:
1 חבילה שערות קדאיף (קפוא)
200 גרם חמאה
כוס סוכר
אבקת סוכר לקישוט
500 מ"ל שמנת להקצפה
200 גרם גבינת מסקרפונה
כפית תמצית וניל
4 כפות אבקת סוכר
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
רוטב ריבת חלב
6 בננות
סוכר דמררה (חום בהיר)

הכנת מי סוכר
מבשלים בסיר כוס מים וכוס סוכר 10 דקות

הכנת הקרם
מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר, גבינת מסקרפונה, מחית וניל ואינסטנט פודינג.

הכנת הבננות
חותכים את הבננות לפרוסות ומפזרים סוכר חום, מקרמלים עם ברנר עד להזהבה.

הכנת המנה:
מחממים מחבת קטנה וממיסים 50 גרם חמאה, מפזרים שכבה של קדאיף ומטגנים עד להזהבה מ2 הצדדים, מוסיפים רבע כוס מי סוכר, מעבירים לצלחת וחותכים ל4 משולשים, מזלפים למעלה מהקרם ומוסיפים בננות מקורמלות ורוטב ריבת חלב.