מתכונים סדנת "סושי"

 

אורז סושי: ( קילו אחד מספיק ל בערך 20 רולים)
מרכיבים:
1 קילו אורז מסוג "סאן וויט אוסטרלי" ( sun white).
200 מ"ל חומץ אורז
50 מ"ל סאקה ( יין אורז)
4 כפות סוכר
1 כפית מלח

הכנת התחמיץ:
מערבבים את החומץ הסאקה הסוכר והמלח היטב ומניחים בצד

הכנה האורז:

שוטפים את האורז היטב במסננת עד שהמים נהיים דיי שקופים ומעבירים לסיר איכותי עם תחתית נון סטיק, מוסיפים לסיר 1.100 ליטר
( 1 ליטר ומאה מ"ל) מים פושרים מהברז, סוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה, ברגע שרתחו מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים 20 דקות, לאחר 20 דקות מכבים ומשאירים סגור לעוד 10 דקות, אח"כ מעבירים את האורז באמצעות כף עץ לקערה גדולה, זהירות לא לגרד חלקים שרופים של האורז אלא רק אורז לבן ורך, מערבבים היטב את האורז החם עם התחמיץ וממתינים כחצי שעה לקירור, לא לכסות את האורז עד שמתקרר.

מתכון למלית לסושי מתוק ( מספיק ל6 רולים):
מרכיבים:
16 כפות אינסטנט פודינג וניל של אסם בלבד
1 פחית קרם קוקוס (אפשר גם כוס וחצי מים/חלב)
3.5 כוסות קוקוס טחון
1 כוס ביסקויטים/בישקוטי טחון
אופן ההכנה:
שופכים את האינסטנט פודינג לקערה
מוסיפים את קרם/חלב הקוקוס ומערבבים עד לקבלת פודינג סמיך.
מוסיפים את הקוקוס הטחון והבסקוויטים עד לקבלת בצק יציב ונוח לעבודה (ניתן להוסיף קוקוס אם
צריך)

מרק מיסו
מתכון לציר מהיר:
מרתיחים בסיר 2 ליטר מים עם חצי כוס רוטב סויה, 1 וחצי כוס רוטב פטריות (הוי סטיר), כפית
שמן שומשום, כפית שום כתוש, רבע כפית ג'ינג'ר כתוש.
הכנה: מרתיחים ציר מרק בסיר ומוסיפים 2 כפות גדושות מחית מיסו
מערבבים היטב עד שהמחית התערבבה לגמריי.
להגשה מסדרים בקערה: בצל ירוק קצוץ, מעט אצות וואקמה, קוביות טופו קשה ומעט שומשום
ומעל שופכים את המרק.

סלט אצות:
מערבבים חופן אצות וואקמה שהושרו במים, רצועות דקות של רבע כרוב סגול עם 1 כוס נבטים
סיניים, 1 גזר מקולף וחתוך לז'וליינים וחופן נדיב של בצל ירוק קצוץ דק, מוסיפים את הרוטב
מערבבים ומקשטים עם שומשום למעלה.
לרוטב:
200 מ"ל חומץ אורז, 50 מ"ל סאקה, 4 כפות סוכר, כפית מלח, כף סויה וחצי כפית שמן שומשום.