מתכונים סדנת בישול טורקי

 
פאבה ממרח אפונה
 
2 כוסות אפונה צהובה יבשה
(אפשר גם להשתמש באפונה ירוקה מבושלת שימורים או קפוא)
1 בצל סגול חתוך גס
4 שיני שום כתוש
כף אורגנו טרי או יבש
מלח
פלפל
 
להגשה:
חצי בצל סגול קצוץ
כוס פטרוזיליה קצוצה
כוס טחינה מוכנה
מיץ מלימון אחד
4 פיתות שרופות חתוכות ל4
 
שוטפים את האפונה ומבשלים עם 6 כוסות מים כשעה עד שמתחיל להתפרק.
(אם זה אפונה ערוקה מבושלת מדלגים על השלב הזה)
 
מחממים סיר ומטגנים את הבצל לשקיפות,
מוסיפים את השום, האורגנו ואת האפונה המבושלת, מבשלים מספר דקות וטוחנים למשחה חלקה.
מתבלים במלח ופלפל.
 
מסדרים בצלחת ושמים מלמעלה:
2 כפות טחינה, מעט מיץ לימון, פטרוזיליה קצוצה, בצל סגול קצוץ ומגישים עם פיתה שרופה
 
 
 
 
סלט עגבניות חריף 
6 עגבניות חתוכות לקוביות
כוס פטרוזיליה קצוצה גס
חצי בצל סגול פרוס דק
3 שיני שום חתיכות גסות
1 פלפל ירוק חריף עיגולים דקים
כף אורגנו טרי קצוץ גס
מיץ מ2 לימונים
3 כפות שמן זית
מלח אטלנטי
פלפל שחור
 
 
בצל סומאק
4 בצל סגול פרוס דק 
כף סומאק
3 כפות חומץ רגיל
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
 
 
 
קיסיר
3 כוסות בורגול דק
3 כוסות מים רותחים
2 בצל לבן קצוץ
כוס בצל ירוק קצוץ
כוס פטרוזיליה קצוצה
4 שיני שום כתושות
3 כפות רסק עגבניות
3 עגבניות קצוצות
2 פלפלים אדומים קצוצים
1 פלפל אדום חריף קצוץ
כף אורגנו יבש
2 כפות פפריקה
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
10 עלי חסה פריכים להגשה
 
שמים בסיר את הבורגול ואת המים הרותחים מכסים וממתינים 10 דקות, אם נשאר מים מדליקים את האש עד שמתייבש ושמים בצד
 
מטגנים את הבצל הלבן עד לשקיפות, מוסיפים את הפפריקה ואת השום ומטגנים לעוד דקה, מוסיפים את רסק העגבניות והאורגנו ומערבבים יחד עם הבורגול.
מצננים, מוסיפים את כל הירקות ומערבבים.
אם צריך מוסיפים מלח, מגישים על עלי חסה פריכים.
 
 
 
 
 
 
 
 
שווארמה
1.5 קילו סטייק פרגית 
3 כפות תבלין שווארמה
5 כפות שמן זית
2 תבניות אינגליש קייק
 
מערבבים היטב בקערה את הפרגיות עם השמן ותבלין השווארמה, מסדרים בתבנית בשכבות
ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לחצי שעה – 40 דקות , מוציאים ופורסים דק, אם לא התבשל לגמריי מבפנים מקפיצים לרגע במחבת.
מגישים בקערה עם בצל סומאק, סלט עגבניות, פטרוזילה, טחינה וחצי פיתה
 
 
 
 
 
פידה בשר מפורק
לבצק: (אותו בצק ללחמעג'ון)
חצי קילו קמח לבן
כף שמרים יבשים
כף סוכר
כפית מלח
2 כפות שמן זית
350 מ"ל מים פושרים
לישה במיקסר 10 דקות או ערבוב עם הידיים וקיפולים כל רבע שעה 3 פעמים
סהכ התפחה עד להכפלת הנפח כשעה.
מחלקים ל כדורים במשקל 80 גרם
מרדדים לצורה אליפטית, ממלאים בבשר בערך 3 כפות גדולות וסוגרים כמו סירה עם פתח באמצע שהבשר מבצבץ 
מכניסים לתנור חם 220 מעלות לבערך 15 דקות או עד להזהבה של הבצק 
 
לבשר שלב ראשון
2 קילו בשר אונטריב חתוך לקוביות
2 כפות שמן זית
1 גזר
1 בצל לבן
5 שיני שום
מלח ופלפל
 
מערבבים את הבשר עם שמן הזית המלח והפלפל, צורבים בסיר חם מספר דקות, מוסיפים את הירקות ומכסים במים מבשלים עם מכסה סגור כ3 שעות עד שהבשר מתפרק בקלות
 
שלב שני
2 כפות שמן זית
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1 כפית אורגנו יבש
2 כפות רכז רימונים
 
מחממים 2 כפות שמן זית בסיר
מוסיפים את הפפריקה והכמון 
מטגנים כדקה לפתיחת טעמים, להיזהר לא לשרוף.
מוסיפים את הרסק ואת האורגנו מוסיפים את רכז הרימונים, כוס מהנוזל של הבשר ומערבבים היטב, מוסיפים את הבשר ללא הנוזלים מהסיר מערבבים היטב ומפרקים את הבשר אם צריך מוסיפים מלח ופלפל
מקררים לפני המילוי בבצק
 
 
 
 
לחמעג'ון
בצק אותו דבר כמו של הפידה
 
לבשר:
1.5 קילו בשר טחון רגיל
1 בצל סגול
4 עגבניות קצוצות
כוס פטרוזיליה קצוצה
3 שיני שום 
3 פלפל אדום(גמבה) 
1 פלפל ירוק חריף
כף פפריקה
כף אורגנו יבש
כף רסק עגבניות
כפית וחצי מלח
כפית פלפל שחור
 
 
במעבד מזון קוצצים את הבצל בפולסים
לא דק מידי ומטגנים קלות, מוסיפים כף פפריקה וכף אורגנו יבש ומטגנים עוד דקה,
מוסיפים את הרסק, חצי כוס מים, מערבבים ומורידים מהאש.
 
במעבד מזון גם כן בפולסים טוחנים את כל שאר הירקות, אמור להיראות כמו סלסה, מוסיפים לתערובת הבשר ומערבבים היטב ללא בישול.
 
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 80 גרם ומרדדים דק דק לעיגולים בקוטר של בערך 24 ס"מ כמו פיצה אישית
מורחים על כל הבצק שכבה דקה מהבשר מבלי להשאיר שוליים.
לא להכין מראש אלה כל פעם אחד שתיים ולאפות, אחרת הבצק נרטב ונהרס.
 
אפייה בטאבון או תנור על החום הכי גבוהה שיש עדיף ישירות על אבן או תבנית ברזל.
מקמחים מעט ומחליקים על המשטח, 
אופים עד שהבצק מקבל צבע.
 
חותכים ל4 ומוסיפים מיץ לימון, פטרוזיליה, נענע ובצל סומאק
 
 
 
 
 
 
 
 
לוקומדס
 
לבצק
250 גרם קמח לבן
2 כפות סוכר
חצי כפית מלח
כפית שמרים יבשים
2 כפות שמן
200 מ"ל מים
 
לטיגון 
1 ליטר שמן קנולה
 
לסירופ סוכר:
(מבשלים את הכל כ10 דקות ומצננים)
כוס סוכר
כוס מים
2 כוכב אניס
2 מקל קינמון
3 תרמילי הל
3 ציפורן
3 ורדים מיובשים
מיץ מתפוז אחד
קליפה של רבע תפוז
כפית מחית וניל
 
להגשה: יוגורט יווני סמיך 
 
 
 
לשים את כל חומרי הבצק 10 דקות במיקסר או מערבבים בקערה ומקפלים כל רבע שעה.
התפחה עד להכפלת הנפח בערך שעה.
 
מכדררים לכדורים קטנטנים ומטגנים בשמן עמוק, מוציאים למי הסוכר ומעבירים לקערית הגשה, מגישים לצד יוגורט ועלי נענע לקישוט.