fbpx

סדנת נאפולי

תיאור הסדנה:

סדנת נאפולי הינה סדנה חוויתיית עם מבחר מנות מהמטבח הנאפוליטני המסורתי. בתחילת הסדנה מחלקים תלבושות(סינר וכובע שף). בסדנה לומדים על חומרי הגלם, הטיפול בהם, טכניקות בישול שונות והגשה בצלחת. מתחילים בחיתוכים ובהכנות המוקדמות ואז מתחילים לבשל, סדנה זו מתבצעת ב"תחנות" שבכל "תחנה" מכינים מנה אחת כלומר מתחלקים לקבוצות וכל קבוצה מכינה מנה, כמובן שבזמן הסדנה אפשר לעבור מתחנה לתחנה כך שאפשר לראות ולהתנסות בהכל וכמובן גם לטעום מהכל

תפריט הסדנה:

פיצה: בצק לפיצה עם רוטב עגבניות וגבינה צהובה ומוצרלה ותוספות לבחירה.

לחם שום: בצק פוקאצ'ה עם מריחה של חמאת שום טימין ופרמ'זן.

ריזוטו: אורז ארבוריו מבושל בציר ירקות עם יין שמנת ופרמזן.

פנצנלה: סלט ירקות גינה עם קרוטונים. 

קפרזה: מוצרלה פרסקה, עלי בזיליקום ועגבנייה, שמן זית ובלסמי.

וופל מסקרפונה: וופל הולנדי קרם מסקרפונה, פרי עונתי ורוטב ריבת חלב.

למי הסדנה מתאימה: הסדנה מתאימה לאוהבי המטבח האיטלקי גם בשילוב ילדים, מסיבת יום הולדת ערב גיבוש, מסיבת רווקות ועוד..


רמת קושי: בינונית.


זמן הסדנה: בערך שעתיים וחצי – (השף מגיע שעה לפניי לארגן וזמן הקיפול בערך חצי שעה).


מה צריך שיהיה במקום: שולחן וכיסאות עבור כל המשתתפים + שולחן להדגמות של השף, חשמל וברז מים. (עדיף שיהיה מטבח מסודר עם תנור).


מה מכינים ומה מגיע כבר מוכן: הבצק של הפיצה, הרוטב של הפיצה, ציר הירקות של הריזוטו, הקרוטונים של הסלט, והקרם מסקרפונה של הקינוח מגיעים מוכנים מראש, כל השאר מכינים במקום.


אלרגיות רגישויות: מכיל גלוטן, מכיל חלב, אפשר לבקש ללא סוכר חוץ מהקינוח.