fbpx

סדנת דגים

תיאור הסדנה:

סדנת דגים הינה סדנה חווייתית המתאימה לחובבי הדגים בסדנה מכינים מנות דג מרחבי העולם.

 בתחילת הסדנה מחלקים תלבושות ( סינר וכובע שף), בסדנה לומדים על חומרי הגלם, הטיפול בהם, טכניקות בישול שונות והגשה בצלחת. מתחילים בחיתוכים ובהכנות המוקדמות ואז מתחילים לבשל, סדנה זו מתבצעת ב"תחנות" שבכל "תחנה" מכינים מנה אחת כלומר מתחלקים לקבוצות וכל קבוצה מכינה מנה, כמובן שבזמן הסדנה אפשר לעבור מתחנה לתחנה כך שאפשר לראות ולהתנסות בהכל וכמובן גם לטעום מהכל.בסוף הסדנה מכינים את הקינוח ומסיימים בחלוקת תעודות.

תפריט הסדנה:

דג מרוקאי: דג אמנון מבושל ברוטב עגבניות פיקנטי, פלפלים,ופטרוזיליה מוגש עם חלה.

סלמון בטמפורה: סלמון בטמפורה: נתחי סלמון מצופים בבלילת טמפורה, מטוגנים בשמן עמוק בליווי איולי שום ולימון.

סביצ'ה: קוביות דג דניס, בצל סגול, כוסברה, נענע, צ'ילי חריף, אבוקדו/מנגו לימון, ושמן זית, מוגש על קרעים של דפי אורז מטוגנים.

סלק צלוי: סלקים צלויים בתנור מוגש עם לימון, יוגורט, שמן זית ופטרוזיליה.

כרובית בטחינה: פרחי כרובית צלויים בתנור, מוגש עם טחינה, לימון ופטרוזיליה.

קינוח קדאיף: שערות קדאיף על מחבת עם חמאה, מוגש עם קרם מסקרפונה, פרי עונתי ורוטב ריבת חלב.

למי הסדנה מתאימה: הסדנה מתאימה לחובבי הדגים באשר הם, מתאים למסיבת יום הולדת ערב גיבוש, מסיבת רווקות ועוד.

רמת קושי: קלה – בינונית.

זמן הסדנה: בערך שעתיים וחצי – (השף מגיע שעה לפניי לארגן וזמן הקיפול בערך חצי שעה).

מה צריך שיהיה במקום: שולחן וכיסאות עבור כל המשתתפים + שולחן להדגמות של השף, חשמל, וברז מים.  ( עדיף במקום שיש בו מטבח בסיסי אבל לא חייב).

מה מכינים ומה מגיע כבר מוכן: החלה, הרוטב של הסלמון בטמפורה והקרם מסקרפונה, מוכנים מראש, כל השאר מכינים במקום.

אלרגיות רגישויות: מכיל גלוטן, מכיל חלב, אפשר לבקש ללא סוכר חוץ מהקינוח.